
El
23 de novembre de 2009 va començar a funcionar el servei ACTIC. Des de llavors, més de 14 mil persones han obtingut aquest certificat. Ara, coincidint amb l'aniversari, ha estrenat usuari a la xarxa social Twitter.
El 23 de novembre de 2009, després d’una experiència pilot adreçada a col·lectius restringits i controlats, la possibilitat de sol·licitar l’acreditació mitjançant el portal ACTIC es va posar a disposició de qualsevol persona més gran de 16 anys. La primera prova es va efectuar el dia 30.
Durant aquest any, més de 19.000 persones han sol·licitat acreditar-se i més de 14.000 han obtingut el certificat. De la mateixa manera, s'han anat afegint centres col·laboradors, i ara ja n'hi ha més de 200, distribuïts gairebé per tot el territori i amb una oferta horària molt àmplia.
El projecte ACTIC continua el seu desenvolupament, mitjançant la introducció de millores de funcionament i la preparació del nivell avançat, que es preveu que s’engegarà el proper semestre.
També va ampliant la seva presència a Internet amb la incorporació de noves eines 2.0 a la seva comunicació. Si teniu Twitter ja podeu ser seguidors/ores d'ACTIC. El trobareu en aquest
enllaç
Al Telecentre Alt Urgell trobareu un punt de venda del fons editorial de les institucions de la Generalitat de Catalunya. Podeu consultar tot el material a la web:
www.gencat.cat/publicacions
La recomanació per aquest mes de novembre és:
ELS EMBOTITS DE CATALUNYA
La història, la varietat, les característiques i els valors gastronòmics i nutricionals de l'embotit català són els protagonistes d'aquest nou volum de la col·lecció dedicada als productes alimentaris del nostre país. L'obra recull aspectes com ara la tradició, la qualitat de la carn, l'elaboració i els processos de producció, els productes com les botifarres, llonganisses, pernils i altres especialitats, l'artesania alimentària a Catalunya, el valor nutritiu dels aliments, els embotits i la gastronomia, així com algunes receptes gastronòmiques. L'annexincorpora un glossari amb la recopilació dels diferents tipus d'embotits i les seves característiques específiques segons la zona d'elaboració. Contribució aladifusió i el coneixement d'aquests productes tant arrelats.
PVP: 28,00€

El Telecentre de l'Alt Urgell va acullir el passat dissabte la jornada presencial de formació en TIC destinada a les associacions de dones de l'Alt Pirineu.
Fins una dotzena de dones provinents de l'Alt Pirineu han omplert el Telecentre de l'Alt Urgell en el marc del programa Ende.
Des de fa 3 anys l’Institut Català de la Dona obre línies per tal que les associacions de dones disposin d’equipament informàtics i formació en l’ús dels mateixos. Dissabte el Telecentre de l'Alt Urgell va acollir la sessió presencial de la formació en TIC, ja que les properes tres sessions es realitzaran on-line des dels respectius municipis.

Aquest Dijous jornada informativa per a joves, com accedir als cossos especials de la Generalitat: Bombers, Agents Rurals i Mossos d’Esquadra.
L’Oficina jove, el Telecentre i l’Agent Local d’Igulatat del Consell Comarcal l’Alt Urgell organitzen aquest dijous dia 11 de novembre a les 19h una jornada informativa referent a l’accés a l’administració pública, especialment als cossos especials de la Generalitat de Catalunya.
Representants dels diversos cossos de bombers, agents rurals i mossos d’esquadra, ens donaran informació general sobre els requisits d’accés a cada un dels llocs, les fases del procés selectiu així com una visió propera de les tasques pròpies i la seva experiència personal. Hi participarà Emma Roca del parc de bombers de la Seu, Lluís Valls, cap del parc de bombers de la Seu d’Urgell, Jaume Rey, cap de l’Àrea Bàsica dels Agents Rurals, i César Isla, caporal de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat. Es clourà la jornada amb un col•loqui amb la gent assistent per tal de resoldre dubtes.

Representants de 153 entitats de dones començaran dissabte 13 de novembre la formació en noves tecnologies que ofereix el programa ENDE, impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i l'Institut Català de les Dones (ICD), i que pretén fomentar la participació activa d'aquestes entitats en espais virtuals i crear xarxa associativa.
El Telecentre impartirà la formació a les presidentes de les Associacions de Dones de l'Alt Pirineu i Aran.
La formació s'iniciarà amb una trobada presencial, que es realitzarà dissabte 13 de novembre al matí a diferents seus de tot el territori català. La formació continuarà en línia, a través de la plataforma d'aprenentatge Moodle.
Aquest programa, impulsat per l’STSI i l’ICD permet, a les associacions de dones dotar-se d’equips informàtics d’alta qualitat i de formació específica sobre les TIC i les eines del web 2.0.
Els objectius del programa són els següents:
•Impulsar la participació activa de les entitats de dones en espais virtuals, propis o aliens, mitjançant la utilització de programari lliure.
•Crear xarxes associatives dels grups i entitats de dones en el territori.
•Dinamitzar el moviment associatiu de dones i els seus vincles amb les diferents administracions, i materialitzar així la participació activa de les dones.
•Impulsar la coordinació de les xarxes de dones des del Consell Nacional de Dones i aconseguir l’establiment d’una xarxa de xarxes